Welcome to our Syma Forum - Please click on topics to view comments.You have to be a member to post-Free to join. Enter correct email as password will be emailed to you- All Syma Helicopter help and advice here. NEW- you can now change color of forum, bottom of page!

A A A
Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_Related Related Topics sp_TopicIcon
Quadcopter Newbie...X5C-1 - Signal issues
Introduction...And a question regarding the X5C-1 losing signal.
Tags: Syma X9
Avatar
darth_chad
New Member
Members
January 22, 2015 - 10:58 am
Member Since: January 22, 2015
Forum Posts: 2
sp_UserOfflineSmall Offline

My father and I just purchased (2) X5C-1 quadcopters to play with.  We love it!  However, I have an issue.  My father's quad has started losing signal around 45 feet.  My quad still does well with controlling over long distances.  I tried using my controller for his quad and it still loses signal.  What it does is it takes off under control, but then when it gets to a certain distance, the lights at the bottom blink and you lose control of the quad.  Sometimes you can get the control back as it is either flying or falling to the ground.  Is there are any fix to it?  When we first got the quads about a month ago, his wasn't doing this.  Did something come loose or is this a common issue?  Any feedback would be great!  Thanks.

Avatar
Syma Freak
Admin
January 23, 2015 - 8:08 am
Member Since: November 26, 2010
Forum Posts: 1459
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi,control distance stated by Syma is around 45-50 meters there are a few mods you can do http://syma107.com/syma-x5c-ex.....hd-camera/ video half way down page

"Fly like a butterfly sting like a Syma" http://syma107.com

Avatar
Redfive
Hampshire England
Member
Members
January 27, 2015 - 5:22 pm
Member Since: January 11, 2015
Forum Posts: 221
sp_UserOfflineSmall Offline

It does sound like an Ariel fault, Carefully remove the covers and see if anything is obviously loose  

Bryan

Forum Timezone: Australia/Sydney

Most Users Ever Online: 84

Currently Online:
7 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Old_Iron_Spine: 308

bvc: 250

Redfive: 221

Freeonthree: 214

MikeK: 172

drewdane: 155

Member Stats:

Guest Posters: 2

Members: 1650

Moderators: 0

Admins: 3

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 15

Topics: 1262

Posts: 8128

Newest Members:

samanthabaker1202, Projectdiy, ter, gzdenek, cyclib, ron hallam

Administrators: Syma Freak: 1459, Supernova: 771, JamDJ: 258