Welcome to our Syma Forum - Please click on topics to view comments.You have to be a member to post-Free to join. Enter correct email as password will be emailed to you- All Syma Helicopter help and advice here. NEW- you can now change color of forum, bottom of page!

A A A
Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_Related Related Topics sp_TopicIcon
S107 will not take off
New Battery and fully charged but will not take off
Tags: Syma X9
Avatar
navav8tor
Guest
Guests
March 14, 2013 - 12:05 am

I am new the Syma but bought three, one for me and two for each of my kids.  I messed up the charging on one and the battery bulged.  The helo would turn on but spin at a lower RPM.  It would not take off or go into a hover.  All the gears and parts appeared undamaged.  After reading the forum, I realized I fried the battery so bought a new one.  So I cut the old one out and soldered the new battery.  After a 45 minute charge and the 15 minute cool down, the helo does the same thing: it turns on and everything spins properly, but it will not hover or takeoff.  It just spins at a lower RPM.  The tail rotor works normal, all gears are intact.  I charged via the USB cable on my computer.  Any ideas or suggestions on how to fix?  Should I try a third battery?  Thanks for any advice.

Avatar
CPD
Guest
Guests
March 14, 2013 - 12:14 pm

Sounds like if the battery was bad in the first place, and the replaced battery has the same problem, to me anyway, it would seem to be that the replacement battery is a dud. A lot of places selling them don't mantain them, and they're duds when they send them out. Do you have a voltmeter/multimeter to check the voltage with? I'd make sure it wasn't just left sitting there in a warehouse and left for dead.

Avatar
navav8tor
Guest
Guests
March 18, 2013 - 7:52 am

I'll check with a voltmeter but I did a full 45 minute charge on the new batt...

Forum Timezone: Australia/Sydney

Most Users Ever Online: 84

Currently Online:
6 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

MikeK: 178

SymaGuru: 32

Airsucker: 13

swordfish010: 8

nope: 5

cyclib: 2

Member Stats:

Guest Posters: 714

Members: 650

Moderators: 0

Admins: 2

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 15

Topics: 1269

Posts: 8165

Newest Members:

Frgeti44, Adelacix, AnnieVoW, lilianany60, SantoCeamb, annmariebq18

Administrators: Syma Freak: 1429, JamDJ: 254