Welcome to our Syma Forum – Please click on topics to view comments.You have to be a member to post-Free to join. Enter correct email as password will be emailed to you- All Syma Helicopter help and advice here. NEW- you can now change color of forum, bottom of page!

A A A

Please consider registering
guest

Log In Register

Register | Lost password?
Advanced Search:

— Forum Scope —



— Match —



— Forum Options —



 

Wildcard usage:
*  matches any number of characters    %  matches exactly one character

Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

Topic RSS
New battery prob !
Ragnyr
Member
September 10, 2012 - 10:10 pm
Member Since: August 27, 2012
Forum Posts: 40
Offline

I do not seem to be having much luck at the moment, the battery I replace on my red 107 was fine until last night. The 107 was flying fine then after 5 mins I landed , I tried to take off but it just did not have enough power. No big deal I thought put it on charge, then later today I tried to fly it Cry but as last night no lift off . I put the battery back on charge ,after 20 mins the light came on . Waited for to cool then tried again but still the same . I rechecked my solder joints and they were fine but still no joy. I have filed a claim with amazon to get a replacement. But I am wondering now if the problem lies else where I did did have crash but it was ok after that it was just at the end of the flight it died

Any ideas guys

Ragnyr
Member
September 11, 2012 - 2:22 am
Member Since: August 27, 2012
Forum Posts: 40
Offline

Ragnyr said

I do not seem to be having much luck at the moment, the battery I replace on my red 107 was fine until last night. The 107 was flying fine then after 5 mins I landed , I tried to take off but it just did not have enough power. No big deal I thought put it on charge, then later today I tried to fly it Cry but as last night no lift off . I put the battery back on charge ,after 20 mins the light came on . Waited for to cool then tried again but still the same . I rechecked my solder joints and they were fine but still no joy. I have filed a claim with amazon to get a replacement. But I am wondering now if the problem lies else where I did did have crash but it was ok after that it was just at the end of the flight it died

Any ideas guys

Update on this I am begging to wonder if the battery I was sent is the correct one.

1 it has slightly different writing on it ie. HW 701723. Then below 3.7 v. 150 MAH

2 I bought this from Greenair on Amazon. On the picture the one advertised is the same as OE

3 could it have damaged the curcuit board if it was the wrong one.

Any feedback would be welcome

CPD
PA
Admin
September 11, 2012 - 9:57 am
Member Since: November 17, 2011
Forum Posts: 1068
Offline

It shouldn't have mattered, it must have just been an old battery or something. You have to charge them every so often to keep them alive, but if somebody that doesn't sell them that often has them laying around, they don't get charged. Just bad luck I guess…

 

Sorry I didn't post earlier, I've been worrying about my ithues with a bad remote for my s800g.

Forum Timezone: Australia/Sydney

Most Users Ever Online: 84

Currently Online:
15 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Old_Iron_Spine: 308

bvc: 250

Freeonthree: 214

drewdane: 155

Raptor: 141

JamDJ: 97

Member Stats:

Guest Posters: 1

Members: 1363

Moderators: 0

Admins: 3

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 13

Topics: 1026

Posts: 6881

Newest Members: barry.obrien, joeyd, Intruder, thans, pointblank9957, Amys653

Administrators: Syma Freak (1205), CPD (1068), Supernova (758)