Welcome to our Syma Forum - Please click on topics to view comments.You have to be a member to post-Free to join. Enter correct email as password will be emailed to you- All Syma Helicopter help and advice here. NEW- you can now change color of forum, bottom of page!

A A A
Avatar

Please consider registering
guest

sp_LogInOut Log In sp_Registration Register

Register | Lost password?
Advanced Search

— Forum Scope —




— Match —





— Forum Options —





Minimum search word length is 3 characters - maximum search word length is 84 characters

sp_Feed Topic RSS sp_Related Related Topics sp_TopicIcon
I'm pretty upset right now
Tags: Syma X9
Avatar
Ovechkin
Member
Members
May 18, 2012 - 10:25 am
Member Since: April 4, 2012
Forum Posts: 6
sp_UserOfflineSmall Offline

I ordered s107g a couple of months ago and it didn't work because the usb powercord was bad, so I ordered a new powercord and just got it yesterday. I made sure the s107g was off and plugged it in and the blades started to spin a little when it was in the OFF position I left it for a few minutes and when i came back the Damn usb plug on the powercord was melted??

 

I wish I never bought this piece of junk now I'm $50 bucks in the whole and still nothing, what am I going to do know now order another cable?

Avatar
Ovechkin
Member
Members
May 18, 2012 - 12:33 pm
Member Since: April 4, 2012
Forum Posts: 6
sp_UserOfflineSmall Offline

It won't power up through the remote either? Does anyone have a suggestion of what the problem could be?

Avatar
Raptor
Cheshire, England
Member
May 18, 2012 - 8:56 pm
Member Since: April 24, 2012
Forum Posts: 141
sp_UserOfflineSmall Offline

Hi.

Im sorry to hear that you are having so much trouble with you S107,

It sounds as thought there may be a shot circuit at the charging plug in the helicopter.

Have a closer look at the helicopter st see if any solder is bridging the contacts

No trees were harmed in the sending of this message; however, a significant number of electrons were slightly inconvenienced.

Avatar
CPD
PA
Member
May 18, 2012 - 11:22 pm
Member Since: November 18, 2011
Forum Posts: 1093
sp_UserOfflineSmall Offline

You must've been unlucky and got one that's just not built right. Somewhere in the system, there's a defect that's creating too much resistance, which melted the first power cord. The second power cord sounds like it's off of a fake (or a real one if you got a fake) because they're opposit polarity and the rotors spin when charging to get rid of the extra power that they cannot use.

 

Call or email where you bought it from and try to get it replaced. A month out's a little long for some of them, but that's the cheapest route. Have them swap it with a new one, and if that one doesn't work, just return it that time and buy one off somebody else listed in the "stop theif" topic, where we've listed good and bad websites and amazon stores to buy from. (and list this one as a bad one)

 

As for spending $50 for an s107, you should've paid $30 max and $4 max for the new charger cord, not $50. You got ripped off then.

Avatar
Syma Freak
Admin
May 19, 2012 - 7:56 pm
Member Since: November 26, 2010
Forum Posts: 1459
sp_UserOfflineSmall Offline

CPD said
You must've been unlucky and got one that's just not built right. Somewhere in the system, there's a defect that's creating too much resistance, which melted the first power cord. The second power cord sounds like it's off of a fake (or a real one if you got a fake) because they're opposit polarity and the rotors spin when charging to get rid of the extra power that they cannot use.

 

Call or email where you bought it from and try to get it replaced. A month out's a little long for some of them, but that's the cheapest route. Have them swap it with a new one, and if that one doesn't work, just return it that time and buy one off somebody else listed in the "stop theif" topic, where we've listed good and bad websites and amazon stores to buy from. (and list this one as a bad one)

 

As for spending $50 for an s107, you should've paid $30 max and $4 max for the new charger cord, not $50. You got ripped off then.

@overchikn Also sorry you have had a problem-CPD and Raptor are unique guys to help you-take their advice- the Syma really is a neat heli- never give up on your bad experiences-stay with us-we will help you!!

"Fly like a butterfly sting like a Syma" http://syma107.com

Avatar
Ovechkin
Member
Members
May 20, 2012 - 11:13 am
Member Since: April 4, 2012
Forum Posts: 6
sp_UserOfflineSmall Offline

I paid 39.99 at NCIX for it plus $8 bucks for a new charger plus shipping taxes. I probably did get ripped off.

It is over 2 months now and to late for a return, it was a gift for my niece, If I knew what the problem was I would order a new part and fix it.  For what ever reason it won't charge through the remote either any idea's? 

Forum Timezone: Australia/Sydney

Most Users Ever Online: 84

Currently Online:
7 Guest(s)

Currently Browsing this Page:
1 Guest(s)

Top Posters:

Old_Iron_Spine: 308

bvc: 250

Redfive: 221

Freeonthree: 214

MikeK: 172

drewdane: 155

Member Stats:

Guest Posters: 2

Members: 1650

Moderators: 0

Admins: 3

Forum Stats:

Groups: 7

Forums: 15

Topics: 1262

Posts: 8128

Newest Members:

samanthabaker1202, Projectdiy, ter, gzdenek, cyclib, ron hallam

Administrators: Syma Freak: 1459, Supernova: 771, JamDJ: 258